Kato’s Kookkunstjes - Kato's
482
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-482,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
a

Kato’s Kookkunstjes

t

EEN GREEP UIT HET AANBOD

Kato’s biedt nog veel meer dan wat we hier noteren. Laat dit alvast een voorsmaakje zijn voor het volledige menu dat je vindt in onze Koffiezette.

a

Wanneer de zon boven de einder klimt…

Wil je misschien een stevige beet met granen, zuivel, groenten en fruit om de dag in te zetten? Of liever een verwennerij naar aloude traditie? Of een hartige hap die je een voldaan gevoel geeft?

Knapperig, groen en rood

Maak je metabolisme warm met yoghurt met granola, opgefrist met radijsjes en komkommer.
Dit alles wordt verstevigd met een geroosterde meergranenboterham van Le Pain de Sébastien, vergezeld van een romig kaasje.
Te overgieten met een vers vruchtensapje.

 

Traditioneel verwend

Snoep van een boterkoekje en zachte briochebol met confituur.
Ook hier verstevigd met een geroosterde meergranenboterham van Le Pain de Sébastien, maar dit keer vergezeld van traditionele Belgische kaas en ovengebraden ham. Een zacht gekookt scharreleitje completeert het geheel.
De afdronk kies je uit onze warme dranken.

 

Hartige hap

Begin met een zachtgekookt scharreleitje met soldaatjes van geroosterde meergranenbrood van Le Pain de Sébastien. Hierna volgt een geroosterde zachte briochebol belegd met roomkaas. Gerookte Noorse zalm, komkommer, radijsjes en verse dille vormen de hartige toets.
Met een warme drank naar keuze, voel je je verzadigd.

a

Bedaard genieten

Er zijn van die dagen dat je het rustig aan wil doen. Niks overhaasten, gewoon genieten. Een brunch vormt dan de ideale maaltijd om nog na te genieten van de warmte van je donsdeken en tegelijkertijd uit te kijken naar wat de rest van de dag je brengen zal.

Het “alles mag” ochtendetentje

Dop de soldaatjes van geroosterde meergranenbrood uit het broodmandje van Le Pain de Sébastien in het zachtgekookt scharreleitje. Geniet na met een geroosterde zachte briochebol belegd met roomkaas en gerookte Noorse zalm, een stukje komkommer, wat radijsjes en verse dille. Vergeet niet een slok te nemen van je vruchtensap.
Leeg het broodmandje met een plakje Belgische kaas en een schelletje  ovengebraden Breydelham, misschien wat confituur.
Verpoos nog even met een boterkoekje en nog een briochebol terwijl je sipt van een warm drankje.

 

Vegetarisch ochtendetentje

Maak de yoghurt knapperig met wat granola, beleg het geroosterde meergranenbrood van Le Pain de Sébastien met het duo van humus, origineel recept of een pitterige versie (of gekruid met basilicum), vergeet daarbij de komkommer, radijsjes en verse dille niet te gebruiken.
Geniet na met 2 briochebollen en wat confituur.
Tussenin savoureer je afwisselend van een vers vruchtensap en een warme drank.

a

Als de zon in het zenit staat, en de magen knorren.

Heerlijk authentiek artisanaal brood van Le Pain de Sébastien, belegd met eerlijke Vlaamse toespijzen, of liever een slaatje met een smaakvolle twist in? Hier vind je een lunch die de maag vult en de energie terug op peil brengt.

Een selectie uit het aanbod…

Bruine bokes met gehakt en Tierentyn pickles (enkel Antwerpen)

Stevige stutte met Gentse kop & Tierentyn mosterd (enkel Gent)

Boterham gerookte zalm en roomkaas

Boterham Breydelham

Boterham jonge kaas

Caesar Salade

Salade gerookte zalm

Salade geitenkaas

Salade vegetarisch

 

En voor dat warme gevoel

Soms heb je nood aan wat warmte om je heen, soms aan wat warmte binnenin. Voor dat laatste kunnen wij alvast zorgen met de volgende gerechten.

Soep van vandaag geplukte groenten en kruiden

Crocque Monsieur

Quiche volgens het dagelijkse gemoed van Les Tartes de Françoise

Quiche Lorraine

Quiche brie met spinazie

a

Gemoedelijk verpozen

Nu de zon over haar hoogste punt heen is, en de drukte van de avond nog even op zich laat wachten, is dit het uitgelezen moment om jezelf nog even te laten verwennen. Geniet van één van onze warme dranken in combinatie van een gebakje van Les Tartes de Françoise of een chocolaatje van Dominique Persoone.

Gebak volgens de inspiratie van vandaag

Mousse van wittekaas op een laagje speculoos. Kaastaart, zegt men ook wel eens.

Vloeibaar chocoladehart omringd door nog meer chocoladegebak. In het Frans klinkt dit als moelleux.

Trio gepassioneerde chocoladepralines van The Chocolate Line